Pottelberg in Kortrijk na anderhalf jaar weer open

Redactie KW

Sinds vandaag is de Pottelberg in Kortrijk weer officieel open. De herinrichting duurde anderhalf jaar en kostte anderhalf miljoen euro.

Het kruispunt Pottelberg van de N43 met de Kortrijkse Ring kent een bewogen geschiedenis. In 1999 werden op dat kruispunt verkeerslichten geplaatst, maar die zorgden enkel voor ellenlange files en een boel frustratie. De lichten werkten dan ook maar een paar keer en werden op den duur aanzien als de blunder van de Pottelberg.

Na een studie in 2004 en heel wat jaren van overleg en aanpassingen werd in januari 2012 eindelijk begonnen met de heraanleg van het kruispunt. Meteen werd ook het kruispunt met Bruyningstraat-Engelse Wandeling aangepakt. Woensdag volgde nog een laatste test van de nieuwe verkeerslichten op beide kruispunten en sinds vandaag is de Pottelberg opnieuw open voor alle verkeer. Dat wil zeggen dat wie van Kortrijk Centrum naar Marke of Aalbeke moet, weer via Pottelberg kan rijden.

Het totale kostenplaatje van de werken bedraagt zowat anderhalf miljoen euro. De Vlaamse overheid nam 1,12 miljoen euro voor haar rekening, de stad net geen 400.000 euro. Volgend jaar is het de bedoeling om Pottelberg tot aan de Condédreef aan te pakken, net als Pottelberg richting Marke-Aalbeke. (AXV)

Pottelberg in Kortrijk na anderhalf jaar weer open

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier