Postkantoor ‘nieuwe stijl’ in Oostende

Redactie KW

In Oostende is het gloednieuwe postkantoor in de Van Iseghemlaan geopend. Het nieuwe kantoor vervangt drie andere die verspreid zitten over de stad en die worden dus gesloten. Volgens B-Post kadert de opening van één centraal postkantoor in een reorganisatie zonder personeelsverlies en zullen de klanten nog steeds kunnen genieten van een goede dienstverlening.

In de Van Iseghemlaan huist voortaan een postkantoor nieuwe stijl. Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de postale en bancaire verrichtingen, er is veel licht en ruimte en de eerste indruk is over het algemeen positief. Tussen de klanten en het personeel steekt geen glas meer. Maar dat beïnvloedt de veiligheid geenszins, want in het kantoor is geen geld meer aanwezig.

De sluiting van de oude postkantoren stootte op verzet van de gebruikers. Vooral oudere mensen uit de buitenwijken vinden niet zo makkelijk de weg naar het centrum. Toch zijn er voor hen voldoende alternatieven vindt B-Post. Het postkantoor is elke dag doorlopend open tussen negen en zes. Op zaterdag van negen tot twaalf.

(ad/ld)

Vanavond meer in het Focus nieuws vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier