Post sluit drie kantoren en opent begin 2011 nieuw postkantoor in Nieuw Helmondcomplex

Redactie KW

De Post sluit begin volgend jaar de bestaande postkantoren Oostende Centrum, Hennepstraat en Stationsbuurt. In de plaats komt een nieuw ultramodern postkantoor in het Nieuw Helmondcomplex.

“Het zal aangenaam zijn voor de klanten én voor het personeel”, benadrukt woordvoerder Fred Lens van De Post. De Post heeft echter nog geen antwoord op de parkeerproblemen die de klanten ongetwijfeld zullen hebben. In de buurt is enkel betalend parkeren mogelijk.

Van drie kantoren naar één

De Post heeft momenteel drie postkantoren in Oostende. Het kantoor Oostende Centrum ligt op het Marie-Joséplein, het kantoor Hennepstraat in de Hennepstraat 2 en het kantoor Stationsbuurt in de Lijndraaiersstraat 60. Hoewel de drie kantoren nog niet zo lang bestaan – zo werd het kantoor in de Hennepstraat pas in 2004 ingericht en geopend – vernam Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht uit goede bron dat de drie kantoren gesloten worden.

Meer postpunten

Het nieuwe postkantoor zal in het Nieuw Helmondcomplex komen, in de Van Iseghemlaan. “Het kantoor zal op 10 januari 2011 opengaan”, aldus Fred Lens. Het Nieuw Heldmondcomplex mag dan wel in het centrum van Oostende liggen, dat centrum is niet hét middelpunt van de Stad aan Zee. “Dit probleem lossen we op met onze Postpunten. In zo’n Postpunt kan de klant terecht voor 90 % van de verrichtingen.” Goed voor de klanten van de Post, minder makkelijk voor de klanten van de Bank van de Post, want in de postpunten kunnen ze enkel terecht om stortingen te doen.

(SR)

Uitgebreide versie, met onder meer ook een blik op de parkeerproblematiek, in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 20 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier