Positief advies voor milieuvergunningen Shanks Vlaanderen en Pack2Pack in Rumbeke

Redactie KW

Het stadsbestuur verleent een positief advies voor de definitieve milieuvergunningen van Shanks Vlaanderen en Pack2Pack. Na de aanhoudende problemen met geurhinder werden eerst proefvergunningen afgeleverd. Door de inspanningen van verschillende bedrijven werd de storende hinder tot een minimum beperkt.

Het stadsbestuur legde eerder extra maatregelen aan Shanks Vlaanderen en Pack2Pack op. “De resultaten van de geurstudie zijn positief. Ook geurklachtenstroom is gevoelig afgenomen.” Om een en ander verder op te volgen worden ook in de definitieve vergunning een aantal voorwaarden opgelegd. Zo moet Shanks om de drie jaar een geurstudie laten uitvoeren. Ook moet er verder een dagboek worden bijgehouden met eventuele, accidentele storingen.

Ook de aanvraag voor een milieuvergunning van Pack2Pack werd positief geadviseerd. Ook in deze vergunning worden een aantal voorwaarden opgelegd. Naast een aantal opgelegde snuffelmetingen moet het bedrijf ook om de drie jaar een geurstudie laten uitvoeren en en dagboek van incidenten bijhouden.”

(LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier