Portugese architectuur in Broelmuseum

Redactie KW

In de paardenstallen van het Broelmuseum in Kortrijk loopt vanaf morgen de tentoonstelling Eduardo Souto de Moura. De Portugese architect, bij ons bekend voor zijn ontwerp van het nieuwe crematorium in Kortrijk, geeft er een overzichtstentoonstelling.

50 architectuurontwerpen sieren de oude muren van de paardenstallen. Alle 50 schreef De Moura ooit in voor een ontwerpwedstrijd. De Portugees vindt het belangrijk dat zowel winnend als verliezend werk getoond wordt. Toch zijn het vijf kisten in het midden van de ruimte die onmiddellijk de aandacht trekken. “De kisten zijn als een archief die zijn hele werkwijze laten zien. Van de studies, tot de schetsen. De Moura toont alles, dus niet alleen het eindproduct, maar het hele proces”, zegt André Campos, architect en rechterhand van de Moura.

Eigen stijl

De Portugese architect heeft een heel eigen stijl. Zo lijken zijn tekeningen bijna kinderlijk. Al is dat maar schijn. De tekeningen zitten vol inhoud.

In België houdt de tentoonstelling enkel halt in Kortrijk. De stad hoopt daarom op een 5000-tal bezoekers en biedt al haar bewoners aan gratis een kijkje te komen nemen.

De tentoonstelling met werk van Edouardo Souta de Moura loopt een maand lang in de paardenstallen van het Broelmuseum in Kortrijk. (MF)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier