Portret van de nieuwe gouverneur Decaluwé

Redactie KW

De naam van Decaluwé werd de jongste weken steeds vaker genoemd, zeker nu Steven Vanackere opnieuw federaal minister is. Ook Jean de Bethune werd genoemd, maar die blijft dus provincieraadsvoorzitter. Zijn aanstelling als gouverneur betekent dan ook meteen het einde van de rijke politieke loopbaan van Decaluwé.

Echt verrassend is de aanstelling van Carl Decaluwé tot gouverneur van West-Vlaanderen niet. Ook niet voor de Kortrijkse politicus zelf. De afgelopen weken heeft hij zelf rondverteld dat hij wel es de mogelijke nieuwe gouverneur wordt. Decaluwé is nu lid van het Vlaams parlement, waar hij ook eerste ondervoorzitter is.

Dossierkennis

Hij staat bekend om z’n grondige dossierkennis, maar vooral z’n gebeten en vaak luide interventies. Niet voor niets krijgt hij al es de bijnaam: Geert Wilders van de Vlaamse politiek. Decaluwé wordt binnen z’n partij alvast aanzien als een zwaargewicht. In het Vlaams parlement is hij voor CD&V woordvoerder van de commissie Media en Energie. En hij zetelt al sinds 2001 in de gemeenteraad van Kortrijk. Daar staat hij wel niet bekend als de grootste vriend van stadsgenoot, en gewezen minister van Justitie Stefaan De Clerck. Carl Decaluwé is in 1960 in Kortrijk geboren. Hij woont er nog altijd, is gehuwd en heeft twee zonen. Hij is een gepassioneerd zeiler, en houdt van boten en water in alle facetten.

Portret van de nieuwe gouverneur Decaluwé

Bekijk hier de reportage

(M.D./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier