Porter House Irish Pub in Kortrijk is failliet

Redactie KW

De bvba Euro Pub Kortrijk, de firma achter de Porter House, is failliet. Het café is beter bekend als The Irish Pub in de Kapucijnenstraat. Toen we zaakvoerder Ray Kiernan opbelden, beweerde hij dat hij nog niets wist.

Aan de deur van de Porter House in de Kapucijnenstraat hangt een briefje met de melding : ‘Closed for holidays’. Maar de bvba Euro Pub Kortrijk die achter de Irish pub schuilgaat, werd op vrijdag 21 januari door de rechtbank van koophandel op aangifte failliet verklaard. De zaakvoerder, Ray Kiernan, legde zelf de boeken neer. Een pak schulden uit het verleden achtervolgden hem. Vroegere schuldeisers zetten hem met de rug tegen de muur en eisten hun geld terug. Een gebrek aan liquide middelen, noopte de zaakvoerder tot het neerleggen van de boeken. Toen we donderdag 27 januari zaakvoerder Ray Kiernan opbelden, kregen we het volgende antwoord :

„Het café is gesloten wegens vakantie. Failliet ? Dat is nieuws voor mij. Bye bye !”

Het faillissement kwam als donderslag bij heldere hemel, want altijd was er behoorlijk wat volk in het café te vinden. Door de grootte van het pand en de vele hoekjes had je – zelfs als er veel volk zat – geen gevoel van grote drukte.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier