Poperings cabaretier eindigt tweede in prestigieus Amsterdams concours

Redactie KW

Cabaretier Filip Haeyaert uit Poperinge is in Amsterdam tweede geworden in het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2009. Hij moest enkel de Nederlandse Yora Rienstra laten voorgaan, die zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht sleepte. Filip Haeyaert was de enige Vlaming die de finale bereikte van dit prestigieus Amsterdams concours.

In totaal waren er meer dan 70 inzendingen. Filip Haeyaert bracht er zijn programma Ygor. Eerdere finalisten waren onder andere Job Schuring, Richard Groenendijk, Droog Brood, Eva Schuuurmans en Wouter Deprez.

Filip Haeyaert was eerder al laureaat van Humo’s comedy cup. Hij won ook de persoonlijkheidsprijs op Cameretten Rotterdam, de Radio 2 prijs van Westtalent (Radio 2 West-Vlaanderen), de publieks- & juryprijs van de theaterhappening van Opendoek en de Bronzen Kabouter op Cabareteske Eindhoven.

Met zijn tweede plaats in de Amsterdamse Wim Sonneveldprijs krijgt Filip Haeyaert 5 optredens in De Kleine Komedie in Amsterdam. Er komt ook een ‘naspeel-tournee’ doorheen Nederland.

Zie ookhttp://www.filiphaeyaert.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier