Poperinge krijgt er bijna 500 nieuwe woningen bij

Redactie KW

Het stadsbestuur investeert fors in sociale huisvesting. Momenteel starten de bouwwerken voor 34 nieuwe woningen nabij de Bellewijk. Hiertoe werd tussen de ringlaan en de Bellewijk een groot stuk grond volledig omheind met hoge dranghekkens.

In een eerste fase komen daar 22 huurwoningen, die instapklaar moeten zijn tegen het einde van volgend jaar. Bedoeling is om in het voorjaar van 2011 ook te starten met de bouw van 12 koopwoningen.

De Mandel

„Het gaat om een project van bouwmaatschappij De Mandel”, zegt schepen van Huisvesting Jurgen Vanlerberghe (Samen). „De betreffende grond was al lang eigendom van De Mandel. Het architectenbureau Van Eeckhoudt stond in voor de plannen en De Mandel gaf de NV Daman uit Deerlijk de opdracht de huizen te bouwen. Het gaat om een totale investering van zowat 2,5 miljoen euro, zonder de grond. We schatten dat de koopwoningen verkocht zullen worden voor 175.000 euro. De huurwoningen worden verhuurd aan een prijs, afhankelijk van het inkomen van de bewoners.”

Bijna 500 woningen

In de komende tien jaar is in totaal de bouw van 497 nieuwe woningen voorzien. Met de bouw van private woningen hier en daar, ook in de deelgemeenten, rekent men dat er daar nog eens een honderdtal bijkomen.

(AHP)

Volledig overzicht in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier