Poperinge krijgt centrumparking op site Vroonhof

Redactie KW

Sinds de heraanleg van de Grote Markt kregen vonden heel wat foutparkeerders een bon onder de ruitenwisser. Volgens Open VLD zijn chauffeurs niet goed op de hoogte van de parkeersituatie en is er een tekort aan parkeerplaatsen. Daar komt nu verandering in, want de stad krijgt een extra centrumparking op de Vroonhof site nabij basisschool De Ster.

Tijdens de gemeenteraad van februari kwamen de parkeer problemen al uitgebreid aan bod. De parkeerproblemen zouden vooral op te merken zijn op zaterdag- en zondagavond. Door de vormgeving van het plein op de Grote Markt plaatsen mensen hun auto buiten de aangegeven markering. Anderen vinden daardoor geen plaats en zetten zich gewoon naast fout geparkeerde voertuigen. Nietsvermoedende chauffeurs sluiten zich op hun beurt aan.

Tijdens de gemeenteraad pleitte Sabien Lahaye-Battheu van Open VLD voor ‘betere signalisatie en aflijning van de parkeerplaatsen’ en ‘meer parkeerruimte in het centrum’. “Die wens zal nu worden ingewilligd in de vorm van parkeerplaatsen op de ongebruikte speelplaats van basisschool De Ster. Wanneer de parking toegankelijk wordt, is nog niet duidelijk.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier