Poperinge haalt de kaap van de 20.000 inwoners

Redactie KW

Op de website van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking (http://www.ibz.rrn.fgov.be) staat te lezen dat het bevolkingscijfer van Poperinge op 1 oktober 2008 boven de 20.000 is uitgestegen.

Dit kan men terugvinden door te kiezen voor de rubriek Rijksregister > Statistieken van bevolking > punt 1. Globaal bevolkingscijfer per gemeente > p. 13 (33021 – POPERINGE – 20.025). Dit zijn natuurlijk alle personen die ingeschreven zijn in Poperinge, ongeacht het register waarin zij ingeschreven staan (bevolkingsregister, vreemdelingenregister of wachtregister). Maar Poperinge is dus goed op weg.

Schepen Jurgen Vanlerberghe: „Momenteel hebben we dus meer dan 20.000 inwoners. Maar het officiële cijfer wordt steeds op 1 januari vastgesteld. Indien we in 2013 nog dat cijfer halen, betekent dat dat er een schepen en twee gemeenteraadsleden bijkomen. Als stad vallen we dan ook in een hogere categorie wat betreft subsidies. Het socio-economische draagvlak om dingen te realiseren wordt groter. Het bewijst ook dat Poperinge, onder meer door de gevoerde bouwpolitiek, een aantrekkelijke, jonge en dynamische stad is”. (AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie het Wekelijks Nieuws West) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier