Poperinge belast nachtwinkels

Redactie KW

De gemeenteraad van Poperinge heeft een gemeentelijk reglement goedgekeurd om belastingen te heffen op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie. Het gaat om een openingsbelasting en een jaarlijkse belasting. Hiermee wil de stad de wildgroei aan nachtwinkels tegengaan.

Sinds kort telt Poperinge drie nachtwinkels en dat zorgt voor extra werk voor de stads- en politiediensten. Zo moeten de politie de klachten over de nachtwinkels behandelen en moeten de stadsdiensten het zwerfvuil in de buurt van de nachtwinkels opruimen. Om een wildgroei aan nachtwinkels tegen te gaan, legt de stad Poperinge nu een openingsbelasting op van 6.000 euro en een jaarlijkse belasting van 1.500 euro.

Oppositiepartij Open VLD vroeg om de opbrengst van deze belasting te gebruiken om premies toe te kennen aan uitbaters van nachtwinkels om hun etalages en gevels netjes te houden. Volgens burgemeester Dejaegher is de belasting te laag om premies te geven voor gevelverfraaiing. Want als men dat voor nachtwinkels doet, moet dat ook gelden voor andere handelszaken, aldus nog de burgemeester.

(N.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier