Pompoen suist 1 kilometer ver op pompoenschieting in Bikschote

Redactie KW

Onder een stralende zon worden de machines opgespannen voor de negende editie van het pompoenschieten.Een en al sensatie bij het eerste schot van het luchtkanon van de Bigshooter. De afstandslasers stelden de magische 999,6 meter vast. In de tabellen werd meteen het Europees record van 866,2 meter op naam van team Bisschop verpulverd.

Een al gelukzaligheid op het gezicht van bezieler Franklin Kinget die een Europese titel binnen handbereik ziet. “Vooraf hadden we niet kunnen testen omdat we niet beschikten over voldoende ruimte.”

De eerste poging van uittredend Europees kampioen team Bisschop strandde op 729 meter. Eerder ontgoochelend, maar geen paniek bij de wegeniswerkers. Bij eerdere testpogingen moest de pompoen 940 meter verderop gezocht worden. Het is duidelijk dat de 1 kilometergrens vandaag overschreden wordt.

Hogeschool

“Schiet nie nouwe” is een nieuweling onder de 17 deelnemende ploegen. Deze groep vrienden uit de streek van Pittem en Gentse hogeschoolstudenten lieten met hun kleine machine meteen een prachtige 228 meter noteren.

Over de middag schoven terug ruim 1000 mensen aan de feestdis. Kasterlee is afgezakt met een delegatie van 40 man. En de mannen van Zoersel kwamen zonder trebuchet. Hun machine werd vernield tijdens eerdere schietpogingen.

Auto

Op een verhoogde berm staat een klaar auto om straks de kracht te ondergaan van een afstandsschot met lucht. Van de pompoen maken ze nadien soep. Een crosspiloot uit Heuvelland maakt zich ondertussen op om niet getroffen te worden door een pompoen tijdens het targetshooting.

(PC, foto PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier