Poll: Winkelcomplex Frunpark

Redactie KW

Op de oude site Aurora in de Krekelmotestraat in Izegem gaat in september 2009 het Frunpark open. Het winkelcomplex zal een 20-tal winkels herbergen. Op vrijdag 26 september – werd de eerste steen gelegd. Burgemeester Gerda Mylle hoopt dat het Frunpark Izegem nog meer op de kaart zal zetten en dat het ook helpt om de handelsactiviteiten in het centrum aan te zwengelen.

Frunpark heeft ook al vestiging heeft in Aarlen, Oudenaarde en Wetteren. Frun staat voor Fun en Run, dus leuk en snel winkelen. Op de site van de voormalige meubelfabriek Aurora zal men in België een vierde vestiging uitbouwen. Momenteel zijn de afbraakwerken al volop aan de gang. In september 2009 hoopt men de deuren te openen. Tegen dan zal er een parking voor meer dan 500 wagens gerealiseerd zijn en kunnen de shoppers terecht in een 20-tal winkels.

Aanvankelijk was er in Izegem – zowel bij stadsbestuur als bij de middenstanders – enige scepsis tegenover het project. “Maar uiteindelijk raakten we overtuigd van het project,” geeft burgemeester Gerda Mylle toe. De Vlier is de projectontwikkelaar uit Brugge die in de gebouwen van nv Immaura tot deze realisatie zal overgaan. “Een deel via afbraak, een deel verbouwing en een klein deeltje nieuwbouw,” aldus Peter De Roo van De Vlier.

Wat vindt u van het Frunpark in Izegem? Doe mee aan onze rondvraag!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier