Politiezones Tielt en Het Houtsche bestrijden samen 'dolle schutters' in voormalig schoolgebouw

05/11/12 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Bron: Kw

Anders Breivik in Noorwegen, Nordine Amrani in Luik, Kim De Gelder in Dendermonde : het zijn typische voorbeelden van wat de politie een AMOK-incident noemt. "Dolle schutters willen zoveel mogelijk slachtoffers maken uit wraak of gewoon om een beetje aandacht te krijgen", zegt politiecommissaris Filip Feraux. De politiezones Tielt en Het Houtsche werken voor de nieuwe AMOK-opleidingen samen in het voormalige College-gebouw in de Kortrijkstraat. "Daar kunnen we zo realistisch mogelijk oefenen."

Een AMOK-situatie is die situatie waarbij een persoon of personen op een bepaalde locatie de daar aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers tracht te maken, zonder zich daarbij te verschansen of gijzelaars te nemen. "De politie kan maar beter voorbereid zijn. Zo is er een omzendbrief goedgekeurd waarin de Minister van Binnenlandse Zaken iedere politieambtenaar die met het fenomeen in aanraking ka...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!