Politiezones in de regio gaan samenwerken om mensensmokkel te stoppen

22/09/11 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:29

Bron: Kw

De lokale politiediensten van verschillende zones gaan onder coördinatie van het parket van Brugge samenwerken, om de toenemende mensensmokkel in de streek te stoppen. Uit onderzoek van de afgelopen maanden blijkt dat de illegale vluchtelingen uit Frankrijk worden aangevoerd, om hier in vrachtwagens te klimmen, die uiteindelijk via het Franse Duinkerke naar Engeland gaan. De lokale politiediensten willen niet meer focussen op de vluchtelingen, alleen nog op de smokkelaars zelf.

Het parket van Brugge is sinds enkele jaren bevoegd voor mensenhandel en illegale vluchtelingen, in de hele provincie. Op hun vraag zat de federale politie vanmorgen samen met de chefs van de lokale zones Kouter, Spoorkin, Westkust en Oostende, om een algemene aanpak van de mensenhandel in illegale vluchtelingen uit te werken. "Mensensmokkelaars houden zich uiteraard niet aan de grenzen van politiezones. Dus w...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!