Politiezone wil ‘zwarte’ N37 aanpakken

Redactie KW

De N37, het verbindingstraject tussen de E403 in Roeselare en de E40 in Aalter, is al langer een doorn in het oog van politiezone Tielt. De snelheidsmetingen van februari bewezen nog maar eens dat er dringend ingegrepen moet worden om de verkeerssituatie op het traject veiliger te maken.

“De N37 telt een vijftal zwarte punten, waar snelheid en verkeersongevallen hand in hand gaan”, aldus commissaris Guido Demeyer van PZ Tielt. „Met nog intensievere controles en sensibilisatie willen we het rijgedrag van de chauffeurs volledig doen omslaan.”

Alcoholcontroles

Bedoeling is om de verkeerssituatie op lange termijn aan te pakken. „Tussen 1 januari 2010 en 31 december 2012 geldt er een verhoogde controleradius op de N37. Alleen zo kunnen we de snelheid en ongevallen naar beneden krijgen. En wat ook belangrijk is: 18 procent van alle ongevallen op de N37 gebeuren onder invloed van alcohol of drugs. Alcoholcontroles zullen dus ook met de regelmaat van de klok worden uitgevoerd en wie bij een ongeval betrokken is, wordt sowieso aan een ademtest onderworpen.”

Een klik maken

Elf procent van alle ongevallen binnen politiezone Tielt gebeuren op de N37. „Dat zegt ons dat de N37 dé verbindingsweg bij uitstek is, maar dat de chauffeurs dringend een klik moeten maken. Intensieve controles zijn nodig om zware en dodelijke ongevallen te vermijden. Want die brengen keer op keer pakken leed met zich mee.”

(PHV voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier