Politiezone Vlas waarschuwt voor inbraken tijdens begrafenissen

Redactie KW

De politiezone Vlas (Kortrijk/Kuurne/Lendelede) waarschuwt voor inbraken in huizen terwijl de bewoners naar een begrafenis zijn. Zo vonden deze week in West- en Oost-Vlaanderen inbraken plaats bij vier leden van dezelfde familie, terwijl die in Waregem een afscheidsplechtigheid aan het bijwonen waren.

Een koppel uit Bissegem bij Kortrijk werd gisteren het slachtoffer van een inbraak in hun woonst terwijl zij op de begrafenis van hun (schoon)moeder in Waregem waren. De daders sloegen een klein raampje van de woning in en pikten geld en vermoedelijk ook juwelen. Ook bij drie andere familieleden, in Oeselgem, Zulte en Waregem, vonden op een gelijkaardig tijdstip inbraken plaats.

Adres op overlijdensbericht

De daders hadden wellicht een overlijdensbericht gezien, waar de adressen van de nabestaanden op stonden te lezen en sloegen zo hun slag. Het is niet de eerste keer dat dergelijke feiten zich voortdoen. Ook in het Oost-Vlaamse Assenede zijn recent gevallen gemeld van inbraken tijdens begrafenissen.

“Het is geen goed idee om adressen op rouwbrieven of geboortekaartjes te plaatsen”, zegt commissaris Rudi Libeer van de politiezone Vlas. Het onderzoek naar de daders loopt.

(BELGA)

Politiezone Vlas waarschuwt voor inbraken tijdens begrafenissen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier