Politiezone Vlas maakt van strijd tegen inbraken, diefstal en drugs topprioriteit

Redactie KW

In haar zonaal veiligheidsplan 2014-2014 mikt politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) duidelijk op de strijd tegen drugs en diefstal.

In aanwezigheid van enkele vertegenwoordigers van de gerechtelijke politie en procureur des konings Jean-Marie Cool werd het zonaal veiligheidsplan van Vlas uitvoerig toegelicht door commissaris Frank Maes. De politiezone stelt de komende vier jaar vijf prioriteiten.

“Ten eerste intensifiëren we de strijd tegen woninginbraken”, aldus de commissaris. “Die zijn in 2013 gedaald, maar blijven wel bestaan. Het opzetten of heractiveren van buurtinformatienetwerken is hierbij belangrijk, net als de inzet van het ANPR-voertuig (auto, uitgerust met camera’s met nummerplaatherkenning). Wat diefstal met geweld en afpersing betreft: permanent cameratoezicht en anoniem dadergericht toezicht moeten net als een kordaat vervolgingsbeleid door het parket vruchten afwerpen.”

In het zonaal veiligheidsplan is ook veel aandacht voor drugpreventie. Er komt een afsprakennota inzake drugbeleid in het onderwijs en indien het drugstoerisme vanuit Frankrijk stijgt, zullen er ook gemengde Frans-Belgische patrouilles worden ingezet. Ook de responsteams, de nieuwe naam voor de flexteams, kunnen ingezet worden tegen drugdealers.

“Wat letselongevallen betreft: ‘botsen is blazen’ is nog altijd ons credo”, aldus nog Frank Maes. “We blijven ook schooltoezicht doen op gevaarlijke punten en snelheidscontroles uitvoeren op invalswegen, gewone wegen en zones 30.”

Tot slot geeft politiezone Vlas ook prioriteit aan een veilig uitgaansleven. “Het opleiden en inzetten van fuifbuddies of stewards (Kuurne) is belangrijk, net als de Safe Party Zone en Safe Party Street. De Burgemeester Reynaertstraat is een voorbeeld van dit laatste. “Voor hardleerse amokmakers zullen we een locatieverbod uitvaardigen. Momenteel lopen er twee van die verboden in Kortrijk”, aldus de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier