Politiezone Polder klist twee dieven op twee dagen

Redactie KW

Dankzij alerte burgers en kordaat optreden van de politie heeft de politie van de zone Polder op twee dagen twee dieven kunnen klissen. Een eerste had het zondag gemunt op de kassa van een café, de tweede heeft minstens één offerblokdiefstal op zijn geweten.

Op zondag 13 juni kreeg de politie een oproep binnen voor een inbraak in café ‘Onder de toren’ in de Kiekenstraat te Diksmuide, waarbij de dader het gemunt had op de kassa. De uitbater lag in bed toen hij in het café lawaai hoorde. Hij dacht eerst dat het de kuisvrouw was, stond op en keek door het raam. Hij zag er iemand staan tegen de paraplu die niet verroerde. Daarop vertrok die persoon met de kassa bij zich.

Goede persoonsbeschrijving

Omwonenden konden een goede persoonsbeschrijving geven en de interventieploegen startten onmiddellijk de opsporingen. De geldlade werd gevonden onder een wagen, maar van de dader was geen spoor. Even later stelden echter nog drie uitbaters van horecazaken in Diksmuide vast dat er braakschade was. Gelukkig kreeg een opmerkzame hoofdinspecteur op de Grote Markt plots een jongeling in het vizier die aan de opgegeven beschrijving voldeed. De jonge verdachte werd opgepakt en bekende al gauw.

Tweede dief uit op offerblokken

De dag na deze feiten, op maandag 14 juni meldden alerte bouwvakkers de lokale politie verdachte gedragingen door de bestuurder van een Frans voertuig. Zij zagen de bestuurder van de kerk binnengaan met een oranje koevoet onder arm en daarna weer vertrekken. Zowel een offerblok als een kast in de kerk waren opengebroken.

‘De’ offerblokdief?

Na een gerichte zoekactie werd de dader geklist aan de kerk van Reninge (Lo). Na identificatie en arrestatie van betrokkene trof de politie heel wat gespecialiseerd inbrekersgereedschap en voorwerpen afkomstig van diefstal aan. De verdachte was van plan ook in de kerk van Reninge een diefstal te plegen. Uiteraard komt de man ook in aanmerking voor andere offerblokdiefstallen in de provincie. Of er meerdere daders deel uitmaken van een georganiseerde bende zal het onderzoek moeten uitwijzen.

(FV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier