Politiezone MIRA maakt intens gebruik van sociale media tijdens Waregem Koerse

Redactie KW

De politiezone MIRA zal tijdens Waregem Koerse intensief gebruik maken van de sociale media om te informeren over het aspect veiligheid en mobiliteit. Politionele info over de feesten zal vanaf vandaag te vinden zijn op de site (www.pzmira.be) en de facebookpagina (Politiezone MIRA) Gedurende de grote steeple chase op donderdag 28 augustus zal ook gecommuniceerd worden via Twitter.

De politie zal op die manier niet alleen zeer direct kunnen informeren over de verkeersafhandeling, parkeermogelijkheden en veiligheidsaspecten, maar zal ook alles wat over en rond de manifestatie via Twitter wordt verspreid kunnen volgen en uit deze informatie de belangrijke zaken kunnen filteren en aanwenden tot elk nuttig gebruik voor het veilig en vlot beheer van de manifestatie.

Nood- en interventieplan

Door in de berichtgeving te werken met de officiële hashtag -#waregemkoerse- en een aantal kernwoorden zoals ‘Waregem’ en ‘steeple’ op te nemen zal eenieder die info zoekt over de manifestatie deze kunnen vernemen via Twitter.

Een belangrijk deel van het veiligheidsaspect bij dergelijke grote manifestaties is het nood- en interventieplan. Mocht er, ondanks alle voorzorgen en inzet, toch iets fout lopen waardoor het noodplan wordt opgestart, dan zal Twitter ongetwijfeld een zeer nuttig communicatiekanaal blijken.

Belangrijk te weten: de sociale media zijn geen noodlijn. Voor dringende hulp algemeen (brandweer , ambulance, politie)- vormt men het Europese nood nummer 112 op de GSM. Voor gewone loutere politietussenkomsten bel het gratis nummer 101!

(BS)