Politiezone Kouter biedt voor het goede doel ‘een unieke arrestatie’ aan via Kapaza

Redactie KW

Bij de politiezone Kouter hebben ze wel een heel apart initiatief gelanceerd ten voordele van ‘Meneer Konijn’, de benefietactie van Q-Music.

De politiezone, die Torhout, Jabbeke, Oudenburg, Gistel en Ichtegem omvat, biedt via de zoekertjessite Kapaza een ‘originele, unieke en nooit-geziene politie-ervaring’ aan.

“Arresteren bij u thuis of op een locatie naar keuze”

Assistent-persverantwoordelijke Cédric Vanbiervliet legt uit. “Ten eerste wordt de winnaar gearresteerd door een politieploeg. Dat kan gebeuren bij hem of haar thuis of op een locatie naar keuze. Let wel op, de arrestatie gebeurt binnen de zone. De arrestatie is een optie. Je kan dit dus ook weigeren. Daarnaast wordt de winnaar overgebracht in een politievoertuig naar onze cellen in de dispatching in Torhout.”

Bij aankomst volgt de standaardprocedure zoals die uitgevoerd wordt bij alle arrestanten, weet Cédric Vanbiervliet. “U wordt gefouilleerd en er wordt een triptiek – het nemen van foto’s en vingerafdrukken – afgenomen via de Lifescan. U dient alle persoonlijke spullen af te geven”, somt hij op. “Na deze procedure wordt u naar uw cel gebracht waar u 2,5 uur kunt proeven van het leven achter slot en grendel. Hierbij wordt u wel wat meer verwend dan dit in de realiteit het geval is. U krijgt er namelijk de mogelijkheid om één van onze vijf gevangenisfilms te bekijken: The rock, Escape from Alcatraz, Law abiding citizen, The task, of The shawshank redemption. Daarna wordt u vrijgelaten waarbij opnieuw een standaardprocedure gevolgd wordt.”

“Nadien uitblazen bij een etentje op restaurant”

Vanaf dan mag het er iets losser aan toe gaan, krijgt de winnaar een rondleiding in de dispatching en krijgt die een woordje uitleg bij de werking van de lokale politiediensten. “Om dit hele verhaal af te sluiten, bieden wij de winnaar graag nog een etentje aan voor hem of haar en zijn of haar partner in restaurant ‘t Gravenhof in Torhout. Tijdens deze ervaring wordt er een fotoboek aangelegd dat hij of zij na afloop meekrijgt, zodat iedereen kan meegenieten van deze unieke beleving”, aldus nog Cédric Vanbiervliet.

Let wel: u moet u kunnen, euh, ‘vrijmaken’, op maandag 30 december. De actie start om 15 uur en loopt tot 19 uur. Daarna volgt het etentje. Bieden kan op Kapaza via het trefwoord ‘unieke politie-ervaring’ tot 26 december om 23.59 uur. Dat is via deze link. De winnaar wordt op vrijdag 27 december persoonlijk verwittigd.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier