Politiezone Gavers verhuist naar een nieuwe stek

Redactie KW

De politie van de zone Gavers verhuist dit weekend naar een nieuw gebouw in Harelbeke. Alle diensten worden voortaan gecentraliseerd. In Deerlijk blijft er in het gemeentehuis een loketfunctie bestaan. De nieuwe stek is helemaal aangepast aan de strengere Salduzwet en is een privaat-publieke samenwerking.

Morgen komt grote politiebaas Catherine De Bolle het nieuwe kantoor van de zone Gavers in Harelbeke officieel openen. Er wordt dan ook nog druk gewerkt om alles af te krijgen. In vijf maanden tijd is een vroeger computerbedrijf omgebouwd tot een ultra modern politiekantoor. De eigenaar van het gebouw betaalde de verbouwing.

Salduzwet

Oorspronkelijk wilde de politie via containerbouw het oude kantoor aanpassen aan de Salduzwet. De wet waarbij een advocaat het verhoor van zijn cliënt kan bijwonen, is sinds begin dit jaar van kracht. Maar toen het nieuwe gebouw in het vizier kwam, is besloten om voorsprong te nemen op de wettelijke voorschriften. Sinds enkele dagen zijn de 72 medewerkers van de politiezone druk aan het verhuizen naar hun nieuwe stek. Maandag gaan ze er aan de slag.

(T.N./A.D.)

Politiezone Gavers verhuist naar een nieuwe stek

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws van WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier