Politiezone Blankenberge koopt cameravoor nummerplaatherkenning

(Foto JW)
Redactie KW

Binnen het politiecollege van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke is beslist om over te gaan tot de aankoop van een camera voor nummerplaatherkenning. “Goede resultaten in andere politiezones hebben ons ertoe aangezet mee op de kar te springen”, aldus burgemeester Patrick De Klerck en zijn Zuienkerkse collega Alain De Vlieghe.

“Met deze ANPR-camera wordt ingestapt in het provinciaal schild dat West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé in de provincie wenst uit te rollen. Door de plaatsing van de camera wordt het schild nog hechter aaneengesloten en wordt de criminaliteit provinciebreed aangepakt”, zegt burgemeester Patrick De Klerck, voorzitter van het politiecollege van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke.

Grenscriminaliteit

De ANPR-camera neemt een foto van het voertuig en de nummerplaat. In een fractie van een seconde kan die nummerplaat gelinkt worden aan een aantal databanken, zodat de politie indien nodig snel en gepast tussenbeide kan komen. Het schild kwam er in de eerste plaats om de grenscriminaliteit tegen te gaan, maar ook voor de kustcriminaliteit zal dit zijn vruchten afwerpen. Het kan onder andere gebruikt worden tegen bestuurders zonder verzekering of geldig rij- of keuringsbewijs.

(JW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier