Politiezone Arro Ieper pakt hardrijders aan

Redactie KW

De Politiezone Arro Ieper doet vanaf volgende week preventieve acties en snelheidscontroles op 3 trajecten. Het gaat om wegen waar vaak veel te hard gereden wordt en waar veel verkeersongevallen gebeuren. De politie wil te weten komen met welke combinatie van maatregelen ze chauffeurs het best kan sensibiliseren om de snelheidsbeperkingen te respecteren. Doel is om het aantal doden en gewonden terug te dringen.

In het centrum van Passendale is het vanaf volgende week maandag uitkijken. De politie zal er waarschuwingsborden plaatsen die je vertellen hoe snel je rijdt, er komt een informatiewagen met het aantal overtredingen en er komen controles. Wie te snel rijdt wordt onderschept.

14 verkeersdoden

Niet alleen op de N303 tussen Beselare en Westrozebeke komen er acties. Ook op de N308 Poperinge-Proven-Roesbrugge en de oude baan Ieper-Roeselare worden de controles opgevoerd. Vorig jaar vielen er in de 600 vierkante kilometer grote politiezone 681 gewonden en 14 verkeersdoden. Met de nieuwe aanpak wil de politie dat aantal nog terugdringen.

De politie benadrukt dat ze ook buiten de drie trajecten geregeld controles zal uitvoeren. (ND)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier