Politiemacht opgetrommeld voor groep Noord-Franse amokmakers

Redactie KW

Zo’n 150 politiemensen repten zich zaterdagavond laat naar Moorslede, nadat daar in deelgemeente Dadizele een honderdtal Noord-Franse jongeren amok had gemaakt. Dat bevestigt de politie van de zone Arro Ieper. Tot een confrontatie kwam het niet. De jongeren maakten zich uit de voeten.

De problemen begonnen rond half elf in het centrum van de Moorsleedse deelgemeente Dadizele, op tien kilometer van de Franse grens. Zowat honderd Noord-Franse jongeren, onder wie nogal wat skinheads, maakten amok in het centrum. Enkele auto’s werden beschadigd. Omwille van de grootte van de groep amokmakers nam de lokale politie geen risico’s. Collega’s van
aangrenzende politiezones, maar ook leden van de algemene reserve van de federale politie en zelfs een waterkanon zakten naar Dadizele af.

De jongeren maakten zich intussen uit de voeten. Een deel van hen trok in kolonne in de richting van Roeselare. Anonieme patrouilles zochten de ruime regio af, maar konden geen abnormale concentraties van Noord-Franse jongeren meer aantreffen. Om twee uur zondagmorgen werd de verhoogde staat van paraatheid afgeblazen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier