Politiekantoor Diksmuide niet in belastingsgebouw

Redactie KW

Het zal nog even duren vooraleer de politie in Diksmuide kan verhuizen naar een nieuw kantoor. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandag 28 maart. Het idee om de politie onder te brengen in het belastingskantoor, mochten die laatste diensten uit Diksmuide vertrekken, blijkt niet haalbaar.

De dakbedekking van het huidige politiekantoor in de Sint-Sebastiaanlaan in Diksmuide moet worden vernieuwd. De kosten worden geraamd op een grote 40.000 euro. Geert Debaillie (Idee2006) vroeg of er nog werken aan het gebouw moesten gebeuren. “Enige maanden geleden hebben we het vernieuwen van het schrijnwerk goedgekeurd”, aldus burgemeester Lies Laridon. “Dat is intussen gegund, die werken zullen eerstdaags starten. Bovendien wordt er een bijkomende nooduitgang voorzien. Met het vervangen van de dakbedekking is dit dossier afgerond.”

“Binnen de politieraad is er overeengekomen om een nieuw politiekantoor te bouwen”, ging Lies Laridon verder. “Daarvoor voorzien we ruimte binnen de afbakening van het kleinstedelijk gebied. Die procedure zal dus nog wel een tijd lopen. In afwachting willen we het bureau in de Sint-Sebastiaanlaan goed onderhouden. Er zijn nog geen concrete plannen voor een andere toekomst voor dat gebouw. Het is zo dat er in Diksmuide veel vraag is naar vergaderzalen. Het zal wel een goede bestemming krijgen.”

Jan Colaert (N-VA) merkte op dat diverse belastingsdiensten verhuizen. “Dat gebouw (aan de Woumenweg, n.v.d.r.) zal wel eens leeg komen te staan. Zou er daar niet een nieuw politiekantoor kunnen worden in ondergebracht ?” Burgemeester Lies Laridon merkte op dat door sale & lease backoperaties, het gebouw geen eigendom meer is van de federale overheid en dat er dus geen concrete plannen voor het gebouw zijn.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier