Zwevegems gemeenteraadslid Eric Françoys overleden

20/04/17 om 07:22 - Bijgewerkt om 07:21

Dinsdagnacht is gemeenteraadslid Eric Françoys overleden. Hij was sinds kort in het ziekenhuis opgenomen voor een heelkundige ingreep.

Zwevegems gemeenteraadslid Eric Françoys overleden

Eric Françoys. © GVH

Eric zou op 12 juni 60 jaar worden. Hij gaf wiskunde in het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem, waar hij op het einde van dit schooljaar met pensioen zou gaan. Daarnaast was hij politiek actief voor CD&V in Zwevegem. Hij zetelde al jaren in de gemeenteraad. Bij aanvang van de huidige legislatuur bleef hij even aan de zijlijn om later Roos Callewaert te vervangen in de OCMW-raad. Nadat Dirk Vanluchene ontslag nam in de gemeenteraad, werd Eric in mei 2015 opnieuw gemeenteraadslid. Bij CD&V reageert men diepbedroefd op het heengaan van Eric. "We verliezen een raadslid met het hart op de juiste plaats. Eric was een gedreven iemand die blij was met zijn plaatsje in de gemeenteraad", aldus de plaatselijk CD&V-voorzitter Isabelle Degezelle.

Zwart lintje

Men wil Eric Françoys eren op de gemeenteraadzitting maandagavond. "We zouden naast een minuut stilte ook een foto en een kaars willen plaatsen op zijn plaats in de gemeenteraadzaal. De CD&V-raadsleden zullen ook een zwart lintje dragen." Ook in het Sint-Jan Berchmanscollege kwam het verlies hard aan. Op hun website brengen ze hulde aan Eric door hem een steunpilaar van de school te noemen. "Zijn positieve inzet, grote werkkracht en enthousiasme hebben ons en de school doen stralen en bloeien", staat er te lezen. Eric was ook al enkele jaren voorzitter van het Feestcomité in Heestert. Ook daar noemt men het verlies een groot gemis. De uitvaartplechtigheid van Eric vindt plaats op zaterdag 22 april om 12.15 uur in de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk in Heestert.

(GVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!