Zwevegem voert fikse belasting in op nachtwinkels

Redactie KW

Dat werd maandagavond beslist in de gemeenteraad, waar Carol Bostyn de eed aflegde als nieuw gemeenteraadslid. Hij volgt Anthony De Jonckheere op.

N-VA-gemeenteraadslid Anthony De Jonckheere nam ontslag wegens professionele redenen. Hij werd nu opgevolgd door de vijfde opvolger, Carol Bostyn, die momenteel ook nog OCMW-raadslid is voor de N-VA. De Jonckheere blijft wel lid van het lokale N-VA-bestuur. Carol Bostyn zal voorlopig beide mandaten, dit van OCMW-raadslid en dit van gemeenteraadslid, combineren.

Verder werd in de raad beslist om een belasting in te voeren op nachtwinkels. Daarmee wil men de wildgroei aan nachtwinkels voorkomen. Wie een nachtwinkel wil open, moet een eenmalige belasting van 6.000 euro betalen. Daarnaast komt nog een jaarlijkse belasting van 1.500 euro. De CD&V-oppositie is wel te vinden voor maatregelen tegen het overaanbod aan nachtwinkels, maar betreurt dat dit met een belasting moet worden aangepakt. Eliane Spincemaille had liever een soort reglement gezien, waarin bepaalde beperkingen opgenomen zijn.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier