Zorgbedrijf Roeselare officieel opgericht en vanaf 1 januari operationeel

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De oprichtingsakte werd ondertekend in de raadszaal van het OCMW, die de grootste partner wordt in het nieuwe bedrijf, dat zich vooral zal bezighouden met de ouderen- en kindzorg in Roeselare.

De andere partner is het stadsbestuur van Roeselare. Zorgbedrijf Roeselare blijft dus een puur overheidsbedrijf, maar wil zich wel spiegelen aan de privé-sector wat het management, exploitatie en personeel betreft. Bedoeling is van zo nog efficiëntiewinst te kunnen boeken en de zorg in de toekomst betaalbaar te houden, ook als de zorgvraag, door de vergrijzing, alsmaar zal toenemen.

Zorgbedrijf Roeselare zal zo’n 750 mensen tewerkstellen. Personeel dat allemaal overkomt van het OCMW, met behoud van statuut en verworven rechten. Het personeel van de stedelijke kinderopvang, die ook in het zorgbedrijf wordt geïntegreerd, kwam eerder al over naar het OCMW.

Directiecomité

OCMW-voorzitter Geert Depondt wordt binnen Zorgbedrijf Roeselare de voorzitter van de Algemene Vergadering en van de Raad van Beheer. Maar hét centrale orgaan in de werking van Zorgbedrijf Roeselare wordt het directiecomité, dat onder leiding staat van algemeen directeur Steven Verdoolaege en coördinerend directeur Geert Sintobin, die tevens stads- en OCMW-secretaris is en dus dé belichaming van de integratiegedachte die deze hele operatie schraagt. Verder zetelen in het directiecomité de diensthoofden en directeurs van de vier woonzorgcentra die nu nog van het OCMW zijn. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor een maximaal rendement en efficiëntie binnen de budgetten die hen zijn toebedeeld.

In zijn dienstverlening blijft het stedelijk zorgbedrijf ook een sociale roeping hebben : de zorg moet toegankelijk zijn voor alle lagen van de bevolking, ook de financieel minder draagkrachtigen.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier