Zonnebeke start in september met schoolcheque

11/04/17 om 07:21 - Bijgewerkt om 07:20

Op de gemeenteraad van maandagavond gaf OCMW-voorzitter Maria Vander Meiren (Inspraak) meer uitleg over de schoolcheque.

Zonnebeke start in september met schoolcheque

OCMW-voorzitter Maria Vander Meiren (Inspraak) licht het reglement van de schoolcheques toe. © TOGH

Met slechts acht punten op de agenda werd de gemeenteraad afgehandeld in amper een half uurtje. Belangrijkste agendapunt was de goedkeuring van het reglement van de onderwijscheque. "Het OCMW wil vanaf 1 september starten met een systeem van onderwijscheques", legde schepen en OCMW-voorzitter Maria Vander Meiren uit. "Deze cheques kaderen in de aanpak van kinderarmoede. Kinderen zijn immers vaak ongewild slachtoffer van de kwetsbare situatie van hun ouders. Concreet gaat het om premies van 45 euro voor kleuters tot 200 euro voor leerlingen uit het middelbaar, dit telkens per kind en per schooljaar."

Kansarmoede

"We willen de schoolcheques automatisch toekennen aan kinderen die er recht op hebben. Dit gaat om kinderen van gezinnen die een verhoogde tegemoetkoming genieten, van wie de ouders een leefloon krijgen, aan budgetbeheer doen of in een collectieve schuldregeling zitten. Het kan ook gaan om kinderen van wie de school of Kind & Gezin meldt dat het in kansarmoede leeft." Om de schoolcheque automatisch toe te kennen, wil het OCMW bij de Kruispuntbank de lijst van de gezinnen die genieten van de verhoogde tegemoetkoming opvragen. Daartoe vraagt de Kruispuntbank dat de gemeenteraad het reglement op de onderwijscheque goedkeurt", aldus nog Vander Meiren.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!