Zonnebeeks schepen Michiel Descheemaeker trekt naar Ieper

Redactie KW

Michiel Descheemaeker krijgt een plaats op de Ieperse N-VA-lijst en verlaat Zonnebeke.

N-VA Ieper riep dinsdagmorgen de pers bijeen voor de voorstelling van een nieuwe kandidaat. In aanwezigheid van lokaal partijvoorzitter Bernard Van Isacker, nationaal ondervoorzitter Sander Loones, lijstrekker Eva Ryde en Kamerlid Jan Vercammen werd de 26-jarige Michiel Descheemaeker voorgesteld.

Michiel Descheemaeker is momenteel schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu en Huisvesting in Zonnebeke, maar verhuist binnenkort naar Ieper. “Daarnaast ben ik ook advocaat en deeltijds parlementair medewerker voor Jan Vercammen”, stelt Michiel zich voor. “Mijn verhuizing naar Ieper is een en-enverhaal. Enerzijds is het om mijn politieke ambities waar te kunnen maken, maar anderzijds ook privé, omdat ik als 26-jarige goesting had om in een stad te wonen.”

N-VA wilde nog niets zeggen over de plaats die Michiel Descheemaeker zal krijgen op de lijst. “Of ik een schepenambt ambieer? Ik heb in de politiek vooral geleerd dat je de keuze van de kiezer moet afwachten voor je daar straffe uitspraken over moet doen. Mijn stokpaardje is ruimtelijke ordening. In Zonnebeke is dat al een van mijn bevoegdheden en ook beroepshalve als advocaat ben ik veel bezig met ruimtelijke ordening. In Ieper zijn er veel uitdagingen op dat domein. Denk maar over de uitspraken van de Vlaamse Bouwmeester dat we hoger zullen moeten bouwen en de plannen voor de betonstop. Daar moet iets tegenover staan. Kwalitatief wonen in groen. Dan heb ik het niet over het planten van een boompje hier en daar, maar echt over het aanleggen van parken.” (TOGH)