Zeedijk Blankenberge wordt voorlopig niet afgesloten tijdens drukke weekends

Het jongetje raakte zwaargewond bij de aanrijding. © MM
Redactie KW

Op de gemeenteraad van Blankenberge werd dinsdagavond het voorstel op tafel gelegd van de ouders van Jules Delaere (7). In juni startten ze een petitie om de Zeedijk van Blankenberge tussen de paas- en zomervakantie verkeersvrij te maken tijdens drukke weekends.

Aanleiding was een verkeersongeval van hun zoontje die op een zaterdagmiddag onder de wielen van een auto terechtkwam op de Zeedijk. De knaap werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar had het geluk dat hij net tussen de wielen terechtkwam. Jules kan ondertussen terug naar school. Het voorstel voor het afsluiten van de Zeedijk werd echter verworpen. Een ontgoocheling voor de ouders. “De petitie was niet alleen voor Jules, maar ook voor alle andere mensen die op drukke dagen de Zeedijk gebruiken”, zegt papa Johnny.

“Voorlopig werd het voorstel niet goedgekeurd, want alle betrokken partijen moeten eerst nog overleg plegen. Ik hoop dat wij er de komende maanden nog nieuws over krijgen. We hebben het parcours van Jules zijn ongeluk nog eens afgewandeld. We stelden vast dat je van bepaalde hoeken de auto’s niet ziet aankomen. We hopen dus wel dat er nog maatregelen worden genomen. Een oplossing ergens in het midden moet mogelijk zijn.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier