Yves Leterme vat programma voor Ieper samen in boekje ‘Samen voor Ieper’

Redactie KW

Dinsdagavond stelde Iepers lijsttrekker van het kartel CD&V/N-VA Yves Leterme ‘Samen voor Ieper’ voor. In 72 bladzijden somt de oud-premier de aandachtspunten van zijn partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor.

Het boekje werd gedrukt op 3.000 exemplaren en kan gratis worden afgehaald op het secretariaat van Leterme in de Diksmuidestraat 58.

Speerpunten

In 20 speerpunten schetst Yves Leterme het toekomstplan voor Ieper binnen de financiële mogelijkheden en zonder de gemeentebelastingen te verhogen.

Centrumstad

“Als de kiezer het wil, willen we van Ieper de veertiende centrumstad van Vlaanderen maken met de financiële en materiële voordelen die daaraan verbonden zijn. Als er in Vlaanderen één stad is, die in de werkelijkheid een voortrekkersfunctie voor de hele omliggende streek vervult, is dit toch wel Ieper in de Westhoek.”

Werklijst

Jan Durnez ziet de werklijst met 20 speerpunten ook als leidraad voor de komende verkiezingen. “We gaan voor een welvarende stad met blije mensen, met zorg voor elkaar en voor de toekomst.” Bij de voorstelling van het boek werden ook alle CD&V/N-VA-kandidaten in de kijker geplaatst.

(dvdb/foto’s dvdb)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West. En vanavond op WTV vanaf 18u00

Yves Leterme vat programma voor Ieper samen in boekje 'Samen voor Ieper'

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier