Yana Debusschere (Groen) verlaat de Roeselaarse gemeenteraad

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Yana Debusschere (Groen) verlaat na drie jaar de Roeselaarse gemeenteraad. Steven Dewitte, nu OCMW-raadslid, komt in haar plaats.

Yana Debusschere (26) kwam drie jaar geleden voor het eerst op voor Groen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Zonder verwachtingen werd ze toen nipt verkozen als derde Groen-gemeenteraadslid, net voor Steven Dewitte. “We hebben er toen uitdrukkelijk voor gekozen om de kaart van de jeugd te trekken en Yana was daar de perfecte persoon voor”, vertelt Filiep Bouckenooghe.

Halfweg de legislatuur geeft ze de fakkel door aan Steven Dewitte. Yana werkt al enige tijd in Oostende en vond aan de kust ook de liefde, waardoor een combinatie met de Roeselaarse gemeenteraad onmogelijk werd. “Ik heb de afgelopen drie jaar geleden enorm veel bijgeleerd, maar nu is de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging”, aldus Yana.

Steven Dewitte was al OCMW-raadslid. “Ik heb al enkele dossiertjes liggen waar ik ferm mijn tanden wil inzetten”, aldus Steven. In de OCMW-raad krijgt hij opvolging door Fino Tratsaert.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier