Wouter Vermeersch lijsttrekker voor Vlaams Belang in Kortrijk

Redactie KW

Wouter Vermeersch trekt in 2018 de lijst van Vlaams Belang Kortrijk voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wouter Vermeersch is 32 jaar en is handelsingenieur van opleiding. Hij heeft al een verleden bij Lijst Dedecker: hij was medeoprichter van Jong Gezond Verstand, de jongerenbeweging van LDD en stond in 2009 op de vierde plaats van de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement.

Te licht

Na een periode van acht jaar op de achtergrond, door de opstart en uitbouw van zijn eigen bedrijf, gooide Vermeersch zich vorig jaar weer volop in de politieke arena bij het Vlaams Belang. Sinds begin dit jaar is de Kortrijkzaan bovendien actief in het Europees Parlement als economisch adviseur voor de politieke fractie van onder andere Gerolf Annemans, Marine Le Pen en Geert Wilders.

“Het stadbestuur in mijn woonplaats Kortrijk, heb ik als ondernemer gewikt, gewogen en te licht bevonden”, zegt hij. “De stadscoalitie van N-VA, SP.A en Open VLD kraakt langs alle kanten. N-VA Kortrijk is verscheurd en lost de Vlaamse en rechtse verwachtingen niet in.”

Asiel- en moskeestop

“We werken aan een actieplan Beter Kortrijk waarin we onder andere zullen focussen op een verstandiger sociaal beleid, de winkelleegstand in onze stad, de bereikbaarheid van Kortrijk, maar ook meer aandacht voor de deelgemeenten. Dit alles natuurlijk naast de klassieke Vlaams Belang-strijdpunten met betrekking tot de leefbaarheid en veiligheid in onze stad en het aanpakken van illegaliteit en islamisering. Concreet zullen wij pleiten voor een asielstop en een moskeestop in Kortrijk”, zegt Wouter Vermeersch.

Steve Vanneste, onafhankelijk gemeenteraadslid in Kortrijk en intussen aangesloten bij Vlaams Belang, zal op de lijst de derde plaats innemen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier