Wouter De Vriendt trekt Oostendse Groen-lijst, Geert Lambert verlaat politiek

Redactie KW

Wouter De Vriendt trekt de Groen-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende. Geert Lambert neemt afscheid van de gemeentepolitiek.

Groen Oostende maakte maandag zijn ‘topkandidaten’ voor 14 oktober bekend. Zoals verwacht trekt volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Wouter De Vriendt de lijst. Op twee komt Annemie Van der Mueren, die overkomt van Spirit en al twee jaar meedraait bij Groen Oostende. De vierde plaats is voor Dement-bestuurslid Sofie Cloet, OCMW-raadslid Collins Nweke wordt lijstduwer. De derde plaats blijft voorbehouden voor een wit konijn die van buiten de politiek komt, maar wiens naam voorlopig nog niet bekend wordt gemaakt om beroepsredenen.

Grootste verrassing is dat Geert Lambert afscheid neemt van de gemeentepolitiek en geen kandidaat meer was voor een verkiesbare plaats. “We vinden dit heel jammer, maar Geert draaide vele jaren mee op het hoogste niveau”, aldus Wouter De Vriendt. “We hebben dan ook respect voor zijn beslissing.” Geert Lambert was gemeenteraadslid in Oostende, schepen van Cultuur, federaal parlementslid en voorzitter van Spirit. Nadat die partij werd stopgezet en aansloot bij Groen, zetelde ook Lambert als gemeenteraadslid voor de groenen in Oostende.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) en op Focus vanavond vanaf 18u00

Wouter De Vriendt trekt Oostendse Groen-lijst, Geert Lambert verlaat politiek

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier