Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann trekken als duo de lijst van Groen Oostende

De leden van Groen kozen duo Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann als lijsttrekker. © (Foto GLO)
Redactie KW

Precies een jaar voor de verkiezingen, maakte Groen Oostende de lijsttrekker bekend. Gemeenteraadsleden Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann komen op als duo. Daarnaast stelde de partij ook een participatietraject voor.

Groen Oostende mocht voor de aankondiging van de lijsttrekker nationaal voorzitter Meyrem Almaci verwelkomen. “Wij zullen de verrassing van de verkiezingen zijn”, zei ze. Net voordien stemden de leden van Groen voor het duo-lijsttrekkerschap van Natacha Waldmann en Wouter De Vriendt. Daarmee trekt de partij de verkiezingscampagne op gang. Momenteel zetelt Groen in de oppositie met vier zetels, maar ze hopen op meer. “Wij gaan voluit voor de positieve vernieuwing die de stad nodig heeft; wij willen mee besturen. In 2012 hadden de drie traditionele bestuurspartijen een voorakkoord op zak en draaiden de kiezer een rad voor de ogen, ondanks alle ronkende verklaringen. Alleen als Groen een sterke score haalt, zal er in Oostende iets positief veranderen”, klinkt het.

Vijf concrete punten voor programma

De Groenen stelden ook vijf concrete punten voor die ze meenemen in hun verkiezingsprogramma: mobiliteit en verkeersveiligheid, een proper, gezond en leefbaar Oostende, meer evenwicht in woonprojecten, Oostende als maritieme draaischijf, en de lokale economie.

Tot slot lanceert de partij ook een participatietraject. “Van nu tot in juni 2018 organiseren we huiskamergesprekken met ‘doeners’, gewone Oostendenaars, niet de typische BV’s, maar met een buitengewoon engagement en een hart voor hun stad. Oostendse Helden, dus. Ze vertellen over Oostende, waarom ze zo houden van deze stad en wat beter kan. Iedereen is welkom op deze gesprekken.”

Een greep uit de ‘Oostendse Helden’: jazzpianist Bas Bulteel, regisseur Bavo Defurne, Ellen Distave van kledingwinkel Lily, Guy Servaes van vzw Dement, Ostend Beach-organisator Jan Mortelmans, auteur Kathelijn Vervarcke…

(GLO – Foto GLO)