Wouter Beke te gast bij de voorzittersverkiezing van CD&V in Deerlijk

Afdelingsvoorzitter Yves Vande Wiele en jongerenvoorzitter van CD&V Lien De Ketele samen met nationaal voorzitter Wouter Beke en burgemeester Claude Croes.
Redactie KW

CD&V-Deerlijk kreeg op zondagmiddag Wouter Beke te gast. De partijvoorzitter bleef een half uurtje in Deerlijk en repte zich daarna naar een andere afspraak.

Een half uur tijd had partijvoorzitter Wouter Beke voor CD&V-Deerlijk. Dat lukte best. De ontmoeting was goed voorbereid. Wouter Beke had een voorbehouden parkeerplaats aan het buurthuis in Sint-Lodewijk, genoot even van de receptie en groette veel mensen. Hij bracht een gebalde toespraak van zeven minuten en feleciteerde Yves Vande Wiele als voorzitter van de afdeling. Daarna had Beke nog net de tijd om een mand met biertjes in ontvangst te nemen.

Wouter Beke vertelde dat er in ons land elke maand zo’n 10.000 mensen op pensioen gaan: “Wij moeten maatregelen nemen om alles te kunnen blijven verzorgen. Momenteel baart het begrotingstekort ons zorgen.”

Gedeputeerde Jean de Bethune brak een lans om de grote problemen van deze tijd aan te pakken. Burgemeester Croes gaf een overzicht van verleden en toekomst. Lien De Ketele werd tot voorzitter van Jong-CD&V verkozen.

(MV)