Wingenaars krijgen premie als ze maatregelen nemen tegen wateroverlast

Foto Youtube.
Randy De Clercq

Wingenaars die de jongste jaren te kampen hadden met wateroverlast kunnen tot 350 euro terugbetaald krijgen als ze maatregelen nemen tegen die waterellende.

Het punt kwam twee jaar geleden al eens voor op de gemeenteraad. Toen werd het echter op de agenda geplaatst door de oppositie en werd het punt weggestemd. Maandag werd het punt nog eens ter stemming gelegd, deze keer door de CD&V-meerderheid, en deze keer werd het punt unaniem goedgekeurd. Concreet krijgen gezinnen die de jongste jaren te kampen hadden met wateroverlast een premie als ze op eigen grond (structurele) maatregelen nemen tegen de waterellende. De gemeente zal de helft van de investering terugbetalen, met een maximum aan 350 euro.

Er wordt overigens gewerkt aan een extra bufferbekken in de gemeente. Samen met de provincie gaat Wingene een bufferbekken aanleggen van ongeveer drie hectare op de OCMW-gronden achter het voormalige rusthuis Sint-Amand. Er werd recent ook een waterkeermuur langs de Ringbeek en de berm langs de Ruiseledesteenweg aangelegd en ook in Zwevezele worden er nieuwe waterbufferbekkens voorzien in de omgeving Watermolenstraat (De Hille).

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier