Wim Monteyne trekt N-VA-lijst in Zwevegem

V.l.n.r. Johan Rollez, Wim Monteyne, Kaat Defoirdt en Eddy Defoor. © GV
Redactie KW

Wim Monteyne, Kaat Defoirdt en Eddy Defoor staan bovenaan de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Johan Rollez wordt lijstduwer voor N-VA.

Zondagmiddag heeft N-VA Zwevegem bekendgemaakt wie de kopmannen en -vrouw zullen zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde op hun jaarlijks leden- en sympathisantenfeest ‘Moeder niet aan het fornuis’. Huidig eerste schepen Wim Monteyne trekt de lijst, gevolgd door OCMW-voorzitter Kaat Defoirdt en schepen voor Lokale Economie en Deelgemeenten Eddy Defoor. Schepen voor Cultuur, Jeugd en Onderwijs Johan Rollez duwt de lijst.

Voorzitter Karel Maertens: “Al vijf jaar lang vertalen onze schepenen en OCMW-voorzitter ons verkiezingsprogramma van 2012 in het beleid. Het ligt dan ook voor de hand dat zij de gezichten worden van de volgende campagne.”

Op de vraag of Wim Monteyne voluit voor het burgemeesterschap gaat, gaf hij volgend antwoord: “De verandering die in 2012 is ingezet, werkt en N-VA Zwevegem wil die in de eerste plaats als team kunnen voortzetten. De partij ambieert zeker het burgemeesterschap. Wie dat dan precies wordt, beslissen we pas als ook de kiezer heeft gesproken. Wij hebben meerdere kandidaten die de sjerp waardig zijn.”

“De verkiezingen zullen hopelijk niet gaan over wie burgemeester wordt”, vult Karel Maertens aan: “Daarom werken wij volop aan een stevig inhoudelijk verhaal dat door 27 kandidaten kan worden uitgedragen.”

(GV – foto GV)