William de Sagher stopt volledig met politiek in Poperinge

Redactie KW

Bij het einde van de gemeenteraad maandagavond, had voorzitter William de Sagher nog een mededeling, die bij iedereen verrassend overkwam.

Hij kondigde aan dat dit zijn laatste gemeenteraad was, en dat hij er dus mee stopt als voorzitter. “Ik heb besloten om tegen komende zomer met pensioen te gaan als notaris. Op aandringen van mijn familie stop ik ook met de politiek. Ik wil onder andere meer tijd spenderen met mijn kleinkinderen”, aldus CD&V-er William de Sagher (62).

Hij was gedurende 14 jaar gemeenteraadslid, waarvan tien jaar als schepen. Sinds de vorige verkiezingen was hij ook voorzitter van de gemeenteraad. Hij kreeg dankbetuigingen van zowel de meerderheid als oppositie, omwille van zijn gedegen dossierkennis, de steeds rustige behandeling van alle punten en zijn vermogen om heel moeilijke dossiers toch eenvoudig te kunnen uitleggen.

Hij wordt als gemeenteraadsvoorzitter opgevolgd door partijgenote Myriam Maes (48). Wie het nieuwe gemeenteraadslid wordt, is nog niet beslist door de CD&V-fractie.

(AHP- Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier