Wie zorgt voor een nieuwe politieke wind in Anzegem?

De politiek kreeg een harde klap met het overlijden van de jonge actieve burgemeester Claude Van Marcke. © GF
Redactie KW

Een jaar voor de verkiezingen verloor Anzegem zijn burgemeester door het plotse overlijden van Claude Van Marcke. Hierdoor stellen heel wat Anzegemnaren zich vragen over de politieke toekomst en de verkiezingen van 2018.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

Claude Van Marcke had zich op vijf jaar tijd tot een populaire en graaggeziene burgemeester ontpopt. Het is geen publiek geheim dat hij bij een volgende verkiezingenstrijd opnieuw burgemeester zou geworden zijn. De burgemeester had zijn verkiezingslijst bijna helemaal ‘af’. Heel wat mensen schaarden zich achter zijn manier van werken en aanpak van dossiers.

Groot vraagteken

Op politiek vlak is er nu echter een groot vraagteken gekomen voor de Anzegemnaren. Zal de huidige coalitie het opnieuw samen doen bij een nieuwe verkiezing of zal Eendracht met een jonge garde proberen de Anzegemnaren te overtuigen en een tegengewicht bieden?

Momenteel zijn er nog geen beslissingen, nog geen duidelijkheden. Er wordt dan wel gefluisterd dat nieuwe fusies zich zouden ontpoppen of misschien komt er op het laatste moment een nieuwe partij op de proppen? Visie 2020 kwam de vorige verkiezingen met een jonge partij, ook al konden ze geen zeteltje in de gemeenteraad bemachtigen. De partij zorgde voor een bewustmaking samen met AKJ (Anzegem Kan Jonger) dat nieuwe gezichten ook een kans moesten krijgen in de oudere politieke realiteit in Anzegem. Meer nog: een nieuwe wind was nodig.

Wie zal dit jaar voor de nieuwe wind zorgen? Kiezen de Anzegemnaren voor een zekere stabiliteit? Zullen de kopstukken van de vorige legislatuur nog eens hun kans wagen? Of laten ze het over aan de nieuwe jongere generatie?

Harde klap

De politiek kreeg een harde klap met het overlijden van de jonge actieve burgemeester Van Marcke en blijft verweesd achter. Wie de verantwoordelijkheid zal oppakken voor de volgende verkiezingen is nu een nog onbeantwoorde vraag. De komst en communicatie over de vervanging van Claude zorgt dezer dagen even voor rust bij de inwoners. Opgelucht dat er een vooruitzicht is. Wat dat betekent voor de verkiezingen in 2018 zullen de komende dagen, weken en maanden nog moeten uitwijzen. (AD)