Wevelgems ereschepen Lucien Carlier (SP.A) overleden

21/04/17 om 19:48 - Bijgewerkt om 19:48

In zijn woonst in de Beekstraat 44 is op 19 april Wevelgems ereschepen Lucien Carlier overleden.

Wevelgems ereschepen Lucien Carlier (SP.A) overleden

Hij werd net geen tachtig.

Lucien werd op 22 juli 1937 in Menen geboren. Hij werkte als wever, asfalteur, chauffeur en op het einde van zijn actieve carrière twintig jaar bij Barco. In 1959 sloot hij aan bij de socialistische partij. Hij zou er 47 jaar als bestuurslid actief blijven. Hij zetelde voor de partij twaalf jaar lang in de Wevelgemse gemeenteraad. Van 1994 tot 2000 was Lucien schepen van seniorenbeleid en provincieraadslid. Daarna verdween hij wat van het voorplan, maar zette hij zich verder in als voorzitter van de seniorenraad, bij de seniorenvereniging S-Plus en het comité Verenigde Sportvrienden, dat de jaarlijkse 1-Meikoers organiseert.

Lucien was de echtgenoot van Christiaene Vercaemert. Het paar bracht een dochter, Ingrid, groot en kon intussen bogen op twee kleinkinderen, Davinia en Toshiro, en een achterkleinkind, Bouke.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op maandag 24 april om 11.30 uur in het crematorium Uitzicht in Kortrijk. De asurne krijgt daarna een plaatsje in het urnenveld op de begraafplaats van Gullegem.

(AV/GF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!