Wevelgem haalt 1 miljoen euro subsidie binnen voor bouw nieuw zwembad

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Dinsdag kreeg de gemeente Wevelgem bericht dat de subsidieaanvraag voor de Sportcampus Sportspoor Wevelgem werd goedgekeurd door de Vlaamse overheid voor een bedrag van 1.026.875 euro. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

De gemeente Wevelgem plant de bouw van een nieuw zwembad op het sportcentrum Wevelgem en doopt de site om tot ‘Sportcampus Sportspoor Wevelgem’. Naast een nieuw zwembad komt er op de site ook een beachvolleybalveld en wordt de atletiekpiste volledig vernieuwd.

Na een eerste subsidieronde eind 2016 – toen het dossier nog volop in opstart was – werd in september 2017 een nieuw subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse overheid. Afgelopen dinsdag kreeg het gemeentebestuur het goede nieuws dat ze voor haar degelijk onderbouwd dossier op steun van de Vlaamse overheid kan rekenen. Een subsidiebedrag van 1.026.875 euro werd toegekend voor de ontwikkeling van de Sportcampus Sportspoor in Wevelgem.

Drie baden

Het nieuwe zwembad omvat een sportbad van 25 meter, een doelgroepenbad dat zowel gebruikt zal worden voor zwemlessen als voor de duikactiviteiten en een recreatiebad gericht op jonge kinderen. Er wordt binnen het gebouw ook voorzien in een sportloket, douches voor de buitensporters en polyvalente lokalen. Met een totaalscore van 82,15 op 100 werd het Wevelgems project als elfde gerangschikt in een lijst van 44 geselecteerde projecten. De projecten werden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier