West-Vlaamse jonge politieke raspaarden debuteren in Europees Parlement

25/11/14 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Bron: Kw

De plenaire novemberzitting van het Europees Parlement kan op grote belangstelling rekenen, niet in het minst omdat op dinsdag 25 november Paus Franciscus dit parlement bezoekt en er ook een toespraak zal houden. Voor onze provincie komt daar nog een dimensie bij, want we hebben twee nieuwe beloftevolle Europarlementariërs : Sander Loones (35) uit Oostduinkerke is nu voor de tweede keer in Straatsburg, voor Tom Vandenkendelaere (30) uit Roeselare is het zelfs zijn allereerste plenaire zitting.

We liepen vandaag even mee met Tom Vandenkendelaere (CD&V), die echt wel een hectische dag beleefde. "Vroeg uit de veren, en dit terwijl de voorbije dagen ook bijzonder druk zijn geweest. En ja, ik was toch wel een beetje zenuwachtig, zo goed had ik niet geslapen. Ik ben met de wagen naar hier gereden, een rit toch van een uur of vijf. De volgende keer denk ik met de Thalys te komen, dan kan je tenminste nog wat werken op de trein."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!