Wervikse socialisten krijgen voor de eerste maal een vrouw als voorzitter

Redactie KW

Ereschepen Stéphane Vansteenkiste (52) is niet langer voorzitter van de plaatselijke afdeling van de meerderheidspartij sp.a. Op zijn verjaardag veroorzaakte hij onder invloed van alcohol begin juni een verkeersongeval op het einde van de Speiestraat. Dit weekend maakt sp.a de naam van de nieuwe voorzitter bekend. Het wordt zo goed als zeker OCMW-raadslid Lien Deblaere.

Vansteenkiste is ambtenaar bij de FOD Financiën. Toen hij met zijn Opel terugkeerde van zijn job in Kortrijk liep het op de hoek van de Ommegang- en Speiestraat mis. De gewezen schepen ramde een gevel aan de ene en nadien de andere kant. Vervolgens botste hij achteraan tegen de geparkeerde bestelwagen van Frederik Samain, zelfstandige in sanitair en centrale verwarming. De camionette is totaal vernield.

Momenteel is gemeenteraadslid en ondervoorzitter Cindy Vienne uit Geluwe waarnemend voorzitter. Er is slechts één kandidaat om de nieuwe partijvoorzitter te worden. Het gaat om een vrouw. Er is één zekerheid: de socialisten in de Tabaksstad krijgen voor de allereerste keer een vrouw als partijvoorzitter. Meer dan waarschijnlijk Lien Deblaere. “Ik kan daar nu geen commentaar op geven”, reageert ze

Vansteenkiste blijft lid van het partijbestuur. “Stéphane is voor de partij altijd een meerwaarde geweest“, benadrukt de burgemeester. “We hopen in de toekomst verder beroep te kunnen doen op zijn kennis en know-how. Hij was een zeer bekwaam politicus.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier