Werken op wijk De Ruiter in Roeselare starten eerstdaags

Redactie KW

De verkeersremmende ingrepen in de Iepersestraat werden enkele maanden geleden al aangekondigd, maar worden nu dus uitgevoerd.

Dit deelde mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V) mee op de gemeenteraadszitting van maandag 22 september, in antwoord op een mondelinge vraag van Lieve Lombaert (N-VA) over het fietsen in Roeselare. “Het stadsbestuur nam inderdaad wel enkele lovenswaardige initiatieven om het fietsen aan te moedigen”, aldus Lieve, “maar de infrastructuur is toch niet echt aangepast. Er zijn teveel obstakels en onveilige situaties, waardoor heel wat ouders hun kinderen niet naar school durven laten fietsen. En soms worden onveilige situaties toch vrij amateuristisch aangepakt, zie maar naar het Stationsplein.” Ze wou dan ook weten welke verbeteringen het stadsbestuur op korte termijn voorziet, en welke financiële middelen hiervoor ter beschikking zijn.

“We moeten inderdaad nog op kruissnelheid komen”, gaf de schepen toe, “maar het is onze vaste bedoeling van binnen ons stedelijk mobiliteitsplan, dat voorzien is voor eind 2015, tot een totaal nieuw fietsroutenetwerk te komen in onze stad. Maar in afwachting nemen we al elke opportuniteit te baat om nieuwe fietsdoorsteken te realiseren of om de bestaande fietspaden veiliger te maken. We hebben hiervoor een budget van 100.000 euro per jaar”.

Dit staat alavst op de rol

Waarna schepen Coppé voor de vuist weg een overzicht gaf van de ingrepen die binnenkort op stapel staan. “Heel onlangs hebben we de fietssuggestiestroken herschilderd in de eenrichtingsstraten in het centrum, waardoor het voor de automobilisten veel duidelijker is dat er ook fietsers kunnen rijden in de tegenrichting. In de Iepersestraat starten de werken eerstdaags om de situatie aan de school op De Ruiter veiliger te maken, ook voor fietsers. Ook de heraanleg van de Groenestraat ter hoogte van de Deacthlon zal een forse verbetering inhouden voor de fietsers. In de Kortewagenstraat in Beitem voorzien we een afgescheiden fietspad, en zal het parkeren helemaal anders georganiseerd worden om de snelheid van het autoverkeer te temperen.”

Schepen Coppé verwees verder nog naar de heraanleg van de West- en de Noordlaan en… de nieuwe spoortunnel van de Kon. Leopold III-laan. “En wat de situatie aan het station betreft : u hebt gelijk, die is zeker voor verbetering vatbaar. Binnenkort steken we hiervoor de koppen bijeen.”

(JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier