Werken op E403 zullen voor veel verkeershinder zorgen in Ardooie

Redactie KW

Van 15 mei tot 7 juli worden er in opdracht van AWV werken uitgevoerd ter hoogte van de op- en afritten Roeselare-Beveren van de E403. “Die werken zullen een vrij grote impact hebben op het verkeer van en naar Ardooie”, zei burgemeester Karlos Callens op de Ardooise gemeenteraad.

“Die werken worden uitgevoerd omdat er op de rijvakken boven op de brug van de E403 twee plaatsen zijn waar het water doorsijpelt”, aldus de burgemeester. “Daardoor kan er betonrot ontstaan aan de brug. Om die ‘lekken’ te dichten moet de weg opengebroken worden. De ondergrondse leidingen voor de lichten moeten hersteld worden. Het asfalt is ook niet meer in al te beste staat en daarom zal men ook een nieuwe asfaltlaag aanbrengen.”

Volgens de burgemeester zullen de werken voor verkeershinder zorgen. “Aan beide kanten van de rijweg zullen op- en afritten afwisselend afgesloten moeten worden. Er zullen soms ‘verre’ omleidingen zijn via de afrit Haven in Kachtem. Geen gemakkelijke situatie maar die werken moeten nu eenmaal gebeuren en werken zorgen altijd voor overlast. Maar de diverse diensten en de politie zullen er wel voor zorgen dat de verkeershinder zo minimaal mogelijk gehouden wordt.” (IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 28 april 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier