Weinig verschuivingen in Waregems schepencollege

Redactie KW

In Waregem is het nieuwe schepencollege voor de komende zes jaar voorgesteld. De CD&V haalde er met 22 van de 33 zetels opnieuw de absolute meerderheid in de gemeenteraad. Kurt Vanryckeghem begint aan een tweede legislatuur als burgemeester. Schepen Henri Dewitte is er niet meer bij, Maria Polfliet komt in zijn plaats

Rik Soens blijft eerste schepen met Financiën, Woonbeleid, Patrimonium en Energie als bevoegdheden. Jo Neirynck wordt tweede schepen en verantwoordelijk voor Onderwijs, Jeugd, Kinderopvang, Internationale Samenwerking en Gelijke Kansen. Chantal Coussement blijft schepen voor Sport, Feestelijkheden en Toerisme.

Kristof Chanterie wordt vierde schepen en zal zich ontfermen over Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Mobiliteit en Economie en Landbouw. Pietro Iacopucci blijft op post voor Cultuur, Bibliotheek, Informatie en Communicatie en ICT. Peter Desmet blijft schepen van Bevolking, Milieu, Groen en Duurzaamheid.

Grootste verandering is het zevende schepenambt. Dat van Openbare Werken en Waterbeheersing. Bart Kindt zal de eerste twee jaar dat ambt opnemen en wordt daarna vervangen door nieuwkomer Maria Polfiet. OCMW-voorzitter Joost Kerkhove vervoegt voortaan het schepencollege en wordt ook bevoegd voor Sociale Zaken, Senioren en Sociale Economie.

(T.N./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier